RSS folyam
2015.02.02.
névnap:
Karolina, Aida
állatnévnap:
Aida,
Darwin
2013. október 15. kedd 13:00 - kisskrisztiii

Napi egy banán életet menthet

Kutatások bizonyítják, hogy két banán elegendő energiát ad egy 90 perces intenzív edzéshez. Nem véletlen, hogy ezt a gyümölcsöt előszeretettel fogyasztják a világ legjobb atlétái! Ám az energiaforrás mivolta nem az egyetlen tényező, amiért a banánt különösen sokra tartjuk, és javasoljuk, hogy minden nap fogyasszátok!

fotó: Northfoto
DEPRESSZIÓ, IDEGESSÉG, STRESSZ
A banán triptofánt tartalmaz, ami egy olyan protein, amit a test szerotoninná alakít, amely segít a nyugalmi állapot, és a jobb hangulat elérésében - azaz boldoggá tesz. :)

PREMENSTRUÁCIÓS SZINDRÓMA
Feszült, ideges vagy? Alhasi görcsök kínoznak? Felejtsd el a tablettákat, egyél inkább banánt, ami a B6 vitamin tartalmával szabályozza a véred glükóz szintjét is, és ezzel hatással lesz a hangulatodra.

GÖRCSÖK
A banán nem csak a menstruációs, de a sportolás előtt-alatt-után fellépő egyéb izomgörcsök - többek között a gyakran éjszaka jelentkező lábikra-görcs - ellen is védelmet nyújt.

VÉRSZEGÉNYSÉG
A banán magas vastartalmával stimulálja a hemoglobin termelést, ezzel segíthet a vérszegénység kezelésében.

VÉRNYOMÁS
Az egyik legjelentősebb amerikai élelmezési kutatóintézet igazolta, hogy a banán rendszeres fogyasztásával csökkenthető a magas vérnyomás, és ezzel a sztrók/agyvérzés veszélye is.

AGYMŰKÖDÉS
Az angliai Twickenham suli 200 tanulója vett részt abban a kísérletben, amely során reggelihez, ebédhez, és vacsorához is banánt fogyasztottak a vizsgaidőszakban. A nebulók arról számoltak be, hogy sokkal jobban fogott az agyuk a felkészüléskor, és ezt a vizsgaeredményeik is igazolták.

EMÉSZTŐRENDSZER

A banán segít helyreállítani és megvédeni a gyomor nyálkahártyáját, és rendkívül jól alkalmazható a gyomorsav túltengés, sőt, gyomorfekély kezelésében is. Serkenti az emésztőenzimek termelését, hozzájárul a táplálékok felszívódásához, magas rost tartalmával rendbehozza a belek perisztartikáját - vagyis székrekedéskor is hasznos, de ugyanígy fogyasztható hasmenés esetén is, hiszen segít pótolni a tápanyagokat.

MÁSNAPOSSÁG
Az egyik legjobb orvosság a másnaposságra a banános tejturmix, mézzel édesítve. A gyümölcs nyugtatja a gyomrot, a méz megemeli a vércukor szintet, a tej pedig a dehidratáció ellen dolgozik.

SZÚNYOGCSÍPÉS
Mielőtt valamilyen kemikáliát fújnál magadra, fogd a banán héját, és a belső felével kend be a csípést és környékét! A trópusi vidékeken moszkitó csípés ellen is ezt használják.

Kommentek
Megosztom itt:
Friss a rovatban

  • Azta! 33 faj kihalásáért a macskák a felelősek!
  • Fejlettebbek voltak az ősemberek, mint gondoltuk
  • Szörnyű! Megrongálódott a felbecsülhetetlen értékű történelmi ereklye
  • Hogyan kerüld el a téli megfázást?
  • A röntgensugárzás segíthet felfedni a papírtekercsek titkait!
  • Érdekes tények a szívről
  • Bizonyított tény: sokkal egészségesebb meztelenül aludni
  • Ilyen a falu, amelynek mind a 200 lakója egy házban lakik!
 

Szavazz!

Kinek a felelőssége, hogy egyre több a 14 éven aluliak által elkövetett szexuális bűncselekmény?