RSS folyam
2015.03.31.
névnap:
Árpád
állatnévnap:
Apolló,
Benő
2013. október 15. kedd 13:00 - kisskrisztiii

Napi egy banán életet menthet

Kutatások bizonyítják, hogy két banán elegendő energiát ad egy 90 perces intenzív edzéshez. Nem véletlen, hogy ezt a gyümölcsöt előszeretettel fogyasztják a világ legjobb atlétái! Ám az energiaforrás mivolta nem az egyetlen tényező, amiért a banánt különösen sokra tartjuk, és javasoljuk, hogy minden nap fogyasszátok!

fotó: Northfoto
DEPRESSZIÓ, IDEGESSÉG, STRESSZ
A banán triptofánt tartalmaz, ami egy olyan protein, amit a test szerotoninná alakít, amely segít a nyugalmi állapot, és a jobb hangulat elérésében - azaz boldoggá tesz. :)

PREMENSTRUÁCIÓS SZINDRÓMA
Feszült, ideges vagy? Alhasi görcsök kínoznak? Felejtsd el a tablettákat, egyél inkább banánt, ami a B6 vitamin tartalmával szabályozza a véred glükóz szintjét is, és ezzel hatással lesz a hangulatodra.

GÖRCSÖK
A banán nem csak a menstruációs, de a sportolás előtt-alatt-után fellépő egyéb izomgörcsök - többek között a gyakran éjszaka jelentkező lábikra-görcs - ellen is védelmet nyújt.

VÉRSZEGÉNYSÉG
A banán magas vastartalmával stimulálja a hemoglobin termelést, ezzel segíthet a vérszegénység kezelésében.

VÉRNYOMÁS
Az egyik legjelentősebb amerikai élelmezési kutatóintézet igazolta, hogy a banán rendszeres fogyasztásával csökkenthető a magas vérnyomás, és ezzel a sztrók/agyvérzés veszélye is.

AGYMŰKÖDÉS
Az angliai Twickenham suli 200 tanulója vett részt abban a kísérletben, amely során reggelihez, ebédhez, és vacsorához is banánt fogyasztottak a vizsgaidőszakban. A nebulók arról számoltak be, hogy sokkal jobban fogott az agyuk a felkészüléskor, és ezt a vizsgaeredményeik is igazolták.

EMÉSZTŐRENDSZER

A banán segít helyreállítani és megvédeni a gyomor nyálkahártyáját, és rendkívül jól alkalmazható a gyomorsav túltengés, sőt, gyomorfekély kezelésében is. Serkenti az emésztőenzimek termelését, hozzájárul a táplálékok felszívódásához, magas rost tartalmával rendbehozza a belek perisztartikáját - vagyis székrekedéskor is hasznos, de ugyanígy fogyasztható hasmenés esetén is, hiszen segít pótolni a tápanyagokat.

MÁSNAPOSSÁG
Az egyik legjobb orvosság a másnaposságra a banános tejturmix, mézzel édesítve. A gyümölcs nyugtatja a gyomrot, a méz megemeli a vércukor szintet, a tej pedig a dehidratáció ellen dolgozik.

SZÚNYOGCSÍPÉS
Mielőtt valamilyen kemikáliát fújnál magadra, fogd a banán héját, és a belső felével kend be a csípést és környékét! A trópusi vidékeken moszkitó csípés ellen is ezt használják.

Kommentek
Megosztom itt:
Friss a rovatban

  • 8 dolog, amit nem tudtál az álmaidról
  • Veszélyes lehet a túl sok alvás
  • 5 tipp, hogy a reggeli az egészségedet szolgálja
  • 5 celeb, akit csúfoltak az iskolában
  • Katasztrofális következményekkel járna a méhek eltűnése
  • A 7 legrosszabb dolog, amit a fogaiddal tehetsz
  • Íme a világ legdrágább festménye
  • Már több mint húszezren biztosították magukat földönkívüliek ellen
 

Szavazz!

Hol hallgatsz legszívesebben zenét a neten?