RSS folyam
2015.11.27.
2012. november 29. csütörtök 21:00 - reka

Miért fontos az önállóság megtartása egy kapcsolatban?

Sokan mankóként tekintenek párjukra, pedig a boldog párkapcsolatnak nem feltétlenül erről kell szólnia.

kép: northfoto

Szakításkor mindannyian értékvesztést élünk át. Egyedül könnyen üresnek, gyengének és értéktelennek érezhetjük magunkat és az egész életünket. Ezért persze az ember rögtön nekiáll "vadászni," keresni az újabb lehetséges párt, hogy újra kerek legyen a világ. Azonban ez nagy hiba.

Egy boldog párkapcsolatnak nem arról kell szólnia, hogy a másik támogasson bennünket. Persze ez természetes velejárója a dolognak, de nem szabad engedni, hogy központi elem legyen, ugyanis akkor párunk nem más, csupán eszköz a számunkra. Egyébként erre magától is rájön. Amikor foggal-körömmel ragaszkodsz valakihez az első pillanattól kezdve, egy órát nem bírsz ki, hogy kommunikálj vele, állandóan, minden idődet vele akarod tölteni, párod könnyen fullasztónak érezheti a jelenléted. Másrészt pedig senkinek sem esik jól, ha tudomására jut, hogy csupán mankóként szolgál a másik számára és nem önmagáért szeretik. Az, hogy szeretsz valakivel együtt lenni, nem szabad, hogy azt jelentse, hogy nem bírsz létezni nélküle.

Másik, hogy ez egy nagy defektre utal, amit jó, ha mielőbb kijavítasz. Lehet, hogy szingliként hiányérzeted van, de nem szabad úgy gondolnod, hogy pár nélkül már értelmetlen az életed. Körülvesz egy csomó minden amit szeretsz, a kötelességeid, a családod, a barátaid, a hobbid és csillió dolog, ami tartalmat ad az életednek - szingliként is. Koncentrálj ezekre, mert ezek mind állandók, sosem pártolnak el mellőled és ha belegondolsz, lehet, hogy egy kicsit talán alul is értékeled őket. Tanuld meg becsülni azt, amid van és ne hiánnyal, hanem a benne lévő tartalmakkal próbáld meg definiálni az életed. Így sokkal egyszerűbben és tartósabban megtalálod önmagad és a helyed a világban. Ha ez megvan, a későbbiekben sokkal jobb esélyeid lesznek a társkeresésben is, hiszen az emberek szívesebben közelednek olyasvalaki felé, akin látják, hogy rendben van belül. Társat keresnek maguk mellé, akivel jó érzés együtt lenni, nem pedig olyasvalakit, akit szánni kell és pátyolgatni.

Kommentek
Friss a rovatban

  • Egy pizzát vett feleségül, mert az sosem csalja meg...
  

Szavazz!

Hol hallgatsz legszívesebben zenét a neten?