RSS folyam
2015.11.28.
2013. január 17. csütörtök 21:00 - Vaddi

Még több orgazmustipp, haladóknak

Azt hinnénk, orgazmus-témában már semmi új nincs a nap alatt, pedig de. A "Hölgyeké az elsőbbség: hogyan elégítsd ki a nőt?" című örökbecsű könyv szerzője, Ian Kerner évek óta kutakodik a témában, így most az ő komoly kutatómunkára épített gondolatait szedjük össze.

kép. Northfoto
Kapcsold ki az agyad az orgazmushoz!

Ahhoz, hogy az agy az orgazmusra hangolódjon, teljesen ki kell kapcsolnia. Holland kutatók bizonyították, hogy a nő orgazmusélménye mindig mély, meditatív, már-már transzhoz hasonló állapothoz köthető, amikor az izmok elernyednek és az agy egyéb funkciói energiatakarékos üzemmódban futnak.

A Gröningeni Egyetem kutatói a tudomány nevében férfiak és nők agyműködését vizsgálták, miközben a párok egymást izgatták. Az eredmény magáért beszél: a kutatás bizonyította, hogy a női agy félelemért, zavarért és egyéb komplex érzésekért felelős részei lelassultak, majd a tetőpont elérésekor transszerű, lassú pulzálásba fogtak. Dr. Gert Holstege ezzel kapcsolatban a következőket jegyezte le: "Ez azt jelenti, hogy az aktivitás hiánya, a félelemtől való elszakadás a női orgazmus előfeltétele." A férfiak szürkeállománya ezzel szemben kevés változást mutatott a kísérlet során.

Fantáziálj néha másról, mint akivel épp szexelsz.

Ez elsőre furán hangzik, mivel Freud 1908-ban kimondottan negatív színben tüntette fel a fantáziát, mondván, csak az elégedetlen ember menekül az álmok világába. Pedig ha az ember puszta anatómiai működését vesszük alapul, a következtetés hibás. A tanulmányok azt mutatják, hogy az aktívan fantáziáló emberek szexuális élete kiegyensúlyozottabb, mint a "földhöz ragadtaké", mivel az élénk képzeletvilág elősegíti a fentiekben ismertetett transszerű állapotot.

Mark Solms neurobiológus szerint az álmodozás és a fantáziálás pont ugyanazt jelenti az agy számára, amit a szombat reggeli mese jelent a gyerekeknek: szórakoztat, hogy közben a család többi tagja kipihenhesse magát. "A nők általában többet fantáziálnak, mint a pasik, és bizony sokan panaszkodnak arról, hogy nem érzik, normálisnak, hogy más arcot képzelnek maguk elé szex közben, a társuk helyett. A tabu azonban része az emberi fantáziának, és a szexben még extra izgalomhoz is vezethet..." - tette hozzá a tudós.

Használd az orgazmust fájdalomcsillapítóként.

Az orgazmus tudománya című könyv Beverly Whipple tollából olyan érdekes kísérleteket is taglal, amelynek során a nők maszturbáltak, hogy menstruációs fájdalmaikat enyhítsék. És bár a migrének legyőzésében egyelőre még nem jelent hatékony segítséget az orgazmus, a tünetek jelentkezésével egyidejűleg az orgazmus kísérőjelenségei is felerősödnek, így migrénes állapotban nagyobbat - és hosszabban - élvezhetünk (már ha van erőnk erre gondolni a görcsök és a hányás közben, persze). A kutatások azt is egyértelműen bizonyították, hogy egy mezei fejfájásra viszont kiváló gyógyszer az orgazmus.

Egyszerű, megvalósítható tippek, de komoly kutatás áll mögöttük. Kutass te is - az ágyban!

Kommentek
címkék: szex, orgazmus, fantázia
Friss a rovatban

  • Egy pizzát vett feleségül, mert az sosem csalja meg...
  

Szavazz!

Hol hallgatsz legszívesebben zenét a neten?