RSS folyam
2015.11.30.
2009. július 28. kedd 10:23 - csicsi

Meztelen élvezet a strandon

Teljesen meztelenül feküdni a napon egy homokos tengerparton...ki ne álmodozott volna már ilyenről. Persze a következő kép is sokszor megfordul a fejünkben, ahogy egy husánggal kergetnek minket pucérkodásunk miatt - tiszta angol vicc. A nudizmus azonban nem mindenhol tilos.

Ha vetkőzni támad kedved, ne tartsd vissza! Csak jól nézd meg, hol teszed. (Profimedia)
Világszerte a legtöbb országban engedélyezik a meztelen fürdőzést, csak nem akárhol. Az első nudista strandot 1967-ben nyitották meg az USA-ban, az észak-kaliforniai San Gregorioban. Azóta szinte minden országban egyre többen esküdtek fel a meztelen fürdőzés előnyeire. Persze a maradék, fel nem esküdött polgár eleinte nem tudott nagyon együtt örülni - főleg azok, akik főbén járó bűnnek tartják,  ha a természet adta külsővel rohangálsz a strandon. Ettől függetlenül a nudizmus élharcosai elérték, hogy a legtöbb országban alakítsanak ki olyan partszakaszokat, ahol bárki élhet ennek a hobbijának. Így mára már minden országban - igen, még az arab országokban is, sőt Kínában is - találhatsz olyan strandot, ami kimondottan a nudistáknak vagy a monokinizőknek van fenntartva.

Csak egy kis ízelítő...

Görögországban Ios szigetén a Kolitsani és a Koumbara strandok tárt karokkal várják az odaérkező meztelenkedőket. Ugyanez a szitu Horvátországban, ahol kb. 16 nudista strand található országszerte, például a Koversada. De nem csak a déli, forró vérű nemzeteknél akadhatsz ilyen partszakaszokra. Hollandiában a Zuidlaardemeer partján szintén kiélhetik magukat a nudisták. Már akinek kedve van Hollandiában csobbanni. Az egyetlen dolog, amire figyelned kell: ott vetkőzz neki, ahol engedélyezett. A strandok más területein ugyanis akár meg is tilthatják a nudizmust, kitilthatnak a strandról vagy akár meg is büntethetnek.
Kommentek
címkék: Strand, nudizmus
Friss a rovatban

  

Szavazz!

Te hogyan szerettél barbizni?