RSS folyam
2015.03.02.
névnap:
Lujza
állatnévnap:
Lujza,
Axa
2013. április 12. péntek 15:30 - Vaddi

Katy Perry UNICEF-nagykövetként tesz a gyerekekért - cuki képek!

Katy Perry UNICEF-nagykövet lett, és első útja rögtön Madagaszkárra vezetett. Az énekesnőt megdöbbentették a látottak.

kép: Northfoto

"A látogatás felnyitotta a szemem. Elképesztő szükség van itt a segítségre egy jobb élethez. Megfelelő szennyvízkezelésre és higiénia feltételekre, tiszta ivóvízre, védelemre a gyermekek kizsákmányolása és bántalmazása ellen. Hálás vagyok az UNICEF-nek, hogy itt lehetek, és hogy láthatom, hogy mekkora támaszai és segítői ők az itt élő gyermekeknek"

- meséli Katy.
 

kép: Northfoto


Madagaszkáron, a Föld egyik legszegényebb országában, a gyermekek fele alultáplált, háromnegyedük pedig rendkívüli szegénységben él. Ebben a helyzetben pedig fokozottan ki vannak szolgáltatva a kizsákmányolásnak, szexuális zaklatásnak és egyéb abúzusnak.
 
Az énekesnő meglátogatott egy, az UNICEF által támogatott óvodát és általános iskolát is. A korábbi instabil, fából készült iskolaépület egy trópusi vihar után súlyosan megrongálódott. Az UNICEF segítségével a gyermekek ma már egy ellenálló, viharbiztos épületben tanulhatnak.

kép: Northfoto


 
Az ország oktatási mutatói is rendkívül rosszak. Tíz gyermekből mindössze három fejezi be az általános iskolát, és a tanítók háromnegyede soha nem vett részt semmilyen formális képzésben. Pedig az akarat nagy.

"Az oktatásban elképesztően nagy lehetőségek rejlenek itt, a diákok pedig igenis szeretnének tanulni és fejlődni. Jártam olyan vidéki közösségben, ahol a gyerekeknek és a tanároknak 45 percet kell gyalogolniuk ahhoz, hogy beérjenek az iskolába. Mégis megteszik. Ez hatalmas elszántságot mutat"

– mondja az énekesnő.

 

kép: Northfoto

 
Az UNICEF a helyi hatóságokkal együttműködve küzd azért, hogy a madagaszkári gyermekek jobb feltételekkel tanulhassanak, és megfelelő képzést kaphassanak. Az UNICEF többek között segítséget nyújt a tanárok továbbképzésében, a tananyag összeállításában, és egyéb oktatási programot is támogat - írja az unicef.hu.

kép: Northfoto
kép: Northfoto
kép: Northfoto
kép: Northfoto

 

kép: Northfoto
kép: Northfoto
kép: Northfoto
Kommentek
Megosztom itt:
Friss a rovatban

  • Lélegzetelállító bűvésztrükkök, iPaddel!
  • Te melyik kreatív típusba tartozol?
  • A 10 legkeresettebb szakma 2015-ben
  • Lenyűgözően mesteri arcképek palacsintából
  • Többet keresnek azok, akik agresszívebbek?!
  • Pucéran nézte meg a meztelenségről szóló kiállítást a művész - videó!
 

Szavazz!

Hol hallgatsz legszívesebben zenét a neten?