RSS folyam
2015.11.27.
2013. április 11. csütörtök 17:00 - sugarglider

Girl Power! 10 szám, amitől a csajok erőre kapnak

Mindegy, milyen életszituációban lesz szükséged a hamisítatlan, mélyről jövő nőerőre (A Spice Girls most biztosan büszke lenne ránk ezért a megfogalmazásért.), nem az igazi az igyekezet, ha nem spékeled meg a hangulatot egy tuti csajos számmal. Vagy mondjuk tízzel.

Christina Aguilera: Fighter

Tulajdonképpen bármilyen férfinemű egyedhez üvöltheted a Fighter dalszövegét, mely azt üzeni: „Nem győzhetsz le, hiszen mindenképp profitáltam abból, amit velem műveltél, erősebb lettem, és már nem érdekelsz!”

Beyoncé: Run The World (Girls)

Sajnáljuk, srácok, manapság már alig akad olyasmi, amit egy lány ne tudna megcsinálni egymaga. Beyoncé az élő példa, aki igazi példakép minden fiatal lány számára: sikeres előadó, anya, feleség, üzletasszony, és persze fantasztikusan néz ki.

Joanna Pacitti: Watch Me Shine

Szinte mindenki a Doktor Szösziből ismeri ezt a tracket, szerintünk telitalálat. Csajok tömegei edzenek, tanulnak és melóznak erre, ha eddig neked nem sikerült valami, dobd be a Watch Me Shine-t, hátha megtáltosodsz tőle!

Kalenna: Stronger

Kevesen tudnak erről a számról, melynek egyik legfontosabb üzenete, hogy az utolsókból lesznek az elsők. Ha veled sem érdemes packázni, nyugodtan szerezd be jobb minőségben, és tedd fel, ha épp most bizonyítottad be a világnak, hogy többet érsz annál, mint amit esetleg kinéztek belőled!

Christina Aguilera ft. Lil' Kim: Can't Hold Us Down

Igazi odamondós szám azoknak a pasiknak, akik úgy gondolják, egy csajnak muszáj elviselnie a férfiközpontú társadalom szabályait és előítéleteit. Egy nagy fenét! Christina és Lil' Kim bebizonyítja, hogy nem, és ha a környezetedben élő férfiak mégis úgy gondolják, majd te jól megadod nekik, ami jár!

V-Day: Break The Chain

Ez a szám a One Billion Rising nevű, a nők bántalmazása és elnyomása elleni kampány hivatalos főcímdala. Még Budapesten, a Corvintetőn is rendeztek rá egy táncos flashmobot, az erről készült videót ITT tekintheted meg. 

Superchick: One Girl Revolution

Nagy kihívások előtt érdemes fellőni ezt a tuti kis számot, mely számos film soundtrackjén is szerepelt. Függetlenség, zúzás, feel good-löket, minden, ami kell!

Shy'm: Et Alors !

Beszólogatnak a külsődre, az egyedi stílusodra? Alig van, aki elfogadja, ahogy öltözöl? Pedig szabad országban élünk, ameddig nem támadó és agresszív jellegű a kitűnés, szerintünk azt hordasz, amit akarsz. Shy'm szerint is.

Destiny's Child: Independent Women pt. 1

Nem véletlenül tisztelték meg ezt a jelentőségteljes együttest azzal, hogy a Charlie angyalai modern feldolgozásához adják nevüket és tehetségüket. Az Independent Women arra tanít, hogy akkor vagy igazán biztonságban, ha csak magadtól függsz anyagilag, nem egy pasi fizeti a szükségleteidet.

P!nk: Respect

Eleged van abból, hogy a legtöbb srácnak fogalma sincs az udvarias viselkedésről, és folyton megkapod a „Jó a s*gged, kő' kóla?” jellegű dumákat? Ej, nem leszünk így jóban, ugye, fiúk? Vigyázat, szókimondó szöveg!

Kommentek
címkék: nők, girl power, Karrier
Friss a rovatban

  

Szavazz!

Hol hallgatsz legszívesebben zenét a neten?