RSS folyam
2015.11.29.
2011. szeptember 2. péntek 13:00 - cynthia

Őrült, dilis szerelem - bolond egy film, az biztos!

Bár romantikus vígjátéknak szánták a filmet, készüljetek fel, hogy komoly és nem is igazán vidám.

Az utóbbi hónapok rom-komjai után azt hittük, hogy az Őrült, dilis szerelem is egy szokásos nyálas-romantikus-vicces-hepiendes darab lesz, de tévedtünk. Tény, hogy vannak benne szórakoztató jelenetek, amiken jókat lehet röhögni, de a sztori témája meglehetősen komoly, és egyáltalán nem poénos.

Mi történik, ha több mint húsz évnyi házasság után szinte a semmiből közli veled életed párja, hogy megcsalt és válni akar? Mit teszel, elveszíted életed értelmét és azt sem tudod, mit kezdj magaddal? Az Őrült, dilis szerelem megmutatja, hogy bármi mellett is döntesz, a végén úgyis arra jutsz, hogy minden mindegy, ha nincsen melletted az, akire igazán szükséged van.

A film főhőse Cal Weaver (Steve Carell), akivel közli a felesége (JulianneMoore), hogy nem bírja tovább mellette és válni akar. A férj nem meglepő módon az ivásba menekül, és a törzshelyévé váló bárban találkozik a nőcsábász Jacobbal (Ryan Gosling), aki a szárnyai alá veszi, és elhatározza, hogy macsót varázsol belőle. Calnek persze eleinte nem nagyon megy a dolog, de aztán nagyon belejön, és sorra viszi haza a nőket, ám rájön, hogy ez az életforma nem neki való, és még mindig a felesége után epekedik.

Jacobról is kiderül, hogy a brutális csajozás csak álca, mert teljesen belehabarodik egy csajba, és a sztori során bepillanthatunk Cal 13 éves fiának és a bébiszitternek a lelki életébe is.

A film a szerelemről és a csalódásról szól, és bár hepiend a vége, nem fogtok hatalmas vigyorral az arcotokon kijönni a moziból. Az Őrült, dilis szerelem keserédes és néha nagyon búskomor, és annak ellenére, hogy azt akarja üzenni, hogy a mindent elsöprő szerelem igenis létezik, a film végére mégsem kívánjátok majd azt, hogy bárcsak ti is megtalálnátok az igazit.

A filmet a hazai mozik mától (2011. 09. 01.) vetítik. 

Kommentek
Friss a rovatban

  • Jennifer Lawrence komolyan megválogatja a barátait
  • Angelina Jolie imád 40 lenni
  • Befutott Dakota Johnson és Rebel Wilson közös filmjének trailere
  • Bocsánatkérés követte a feminista kerekasztalt
  • Transzfóbiával vádolják az új Zoolander filmet
  • Elképesztő filmmel érkezik Matt Damon
  • Mi történt? Tolószékbe került Mickey Rourke!
  • Még be sem mutatták, máris rekordot döntött a Zoolander 2
  

Szavazz!

Hol hallgatsz legszívesebben zenét a neten?